Ruteskift og reparasjon

Har du fått skade på bilruten? Ring oss direkte 52 70 44 00!

Ved bilglass skader (feks steinsprut) reparerer vi og/eller skifter skadet bilrute. I noen tilfeller trenger ikke ruten å byttes, da reparerer vi den i stedet. En steinsprutskade er en begynnende sprekk, som kan utvikle seg ved temperatur svingninger. Å reparere en steinsprutskade er kostnadsfritt, du betaler ingen egenandel, forutsatt at bilen har kasko eller delkasko.

Reparasjonen tar ca 1 time og kan utføres mens du venter.
Er ruteskaden blitt til en større sprekk, må bilglasset som regel skiftes. Egenandelen for bytte av hele bilglasset avhenger av forsikringsselskapet. Skifte av rute tar ca 3 timer.
Enten du bytter eller reparerer ruten så hjelper vi deg med alt i forhold til forsikringsselskapet. 

Kravene som stilles til å bytte frontrute på din Toyota er høye!

- Gjennomføre kurs og opplæring i å bytte og reparere frontruter i henhold til Toyotas reparasjonsmanualer

- Kalibrere sikkerhetssystemer og sensorer

- Benytte original frontrute

- Benytte originalt EuroNCAP godkjent frontrutelim

- Miljø er et av Toyotas kjerneverdier, kjemikalier og utskiftede deler håndteres på forsvarlig måte i henhold til krav om sikkerhet og miljø

Til sammen betyr dette at vi kan garantere at bilen din etter bytte av frontrute har samme høye Toyota sikkerhetskrav som før frontruteskaden.

Forsikring og økonomi

Alle sier at de benytter ruter tilsvarende original kvalitet, men hvorfor skal du ta til takke med noe annet enn originalruter når prisen er den samme? Toyota forsikring og mange andre forsikringsselskaper anbefaler å benytte merkeverksted ved reparasjon av steinsprutskader eller skifte av frontrute:

- Toyota-verkstedet utfører reparasjon av steinsprut kostnadsfritt for deg.

- Må frontruten byttes betaler du kun egenandel og de fleste forsikringsselskaper tar kr 2.000,- i egenandel uten bonustap ved skifte av frontrute, dersom bilforsikringen din har glassdekning.

- Benytter du Toyota forsikring slipper du egenandel ved skifte av frontrute (Gjelder kun en gang pr. forsikringsår).

- Toyota-verkstedet tar også hånd om alt papirarbeid mot forsikringsselskapet for deg.